Provtagning av asbest 

Det är inte alltid lätt att veta om man har asbest i sitt hem.

Det finns dessutom en hel del material i byggnaden som inte har någon märkning av asbest, vilket ofta skapar en förvirring bland fastighetsägarna kring vilka byggnadsmaterial det är som innehåller asbest. Därför rekommenderar vi att man tar hjälp av en professionell firma som kan hantera detta. Vi på Asbestsanera kan hjälpa dig att genom att utföra en provtagning av asbest. Med hjälp av provtagningen kan man få fram svar på vad som är drabbat av asbest. 

Fördelar med provtagning  

Asbest kan finnas i en mängd olika material i hemmet, speciellt om huset eller bostaden är byggd på 70-talet. Asbest är ett farligt ämne och förekommer vanligtvis vid renovering eller rivning av byggnader. Asbestfibrerna är väldigt tunna och sprids väldigt lätt med luften. Ämnet är farligt att andas in eftersom det kan skada lungorna. Olika sjukdomar kan förekomma på grund av asbest som exempelvis cancer. Därför rekommendera vi att man tillämpar en provtagning av asbest, för att testa och analysera asbestförekomsten för att slippa hälsoproblemen. 

Efter provtagning  

Att arbeta med asbest kräver en viss typ av kompetens och även om man har den kompetensen så måste man vara särskilt noggrann under arbetet. Om det nu skulle vara så att provtagningen visar att asbest finns i byggnaden påbörjas en inventering på bostaden för att kolla hur situationen ser ut, därefter en sanering. Vi på Asbestsanera arbetar enligt arbetsmiljöverkets direktiv och är certifierade för att utföra all form av arbete kring asbest. 
 

Hjälp med provtagning av asbest  

Vi hjälper dig gärna med provtagning av asbest. Vi har en lång erfarenhet och alla våra medarbetare har rätt kompetens och utrustning för att hjälpa dig. Tveka inte och hör av dig till oss på Asbestsanera så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig. 

Nyhetsarkiv

  • Sanering av eternittak

    Eternit är ett material som är gjort på cement och materialet asbest som var vanligt förekommande i byggmaterial fram till 1982, då det sedan förbjöds.

  • Sanering av eternit 

    När man talar om eternit så talar man oftast kring dess negativa påverkningar.